Gradinita

MariaClara

Cauta in site

Newsletter

Newsletter


Receive HTML?

Ultimul Eveniment

There are no upcoming events currently scheduled.
Calendarul evenimentelor

Pentru tine si copilul tau !

Sanatate
Problemele de auz PDF Imprimare Email
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Copil tinandu-se de urechiSimturile noastre ne ajuta sa percepem lumea inconjuratoare; auzul ne ajuta sa invatam cum sa vorbim, sa intelegem, sa comunicam cu ceilalti si sa ascultam sunetele din mediul care ne inconjoara.

Majoritatea copiilor au auzul normal. Altii insa pot auzi doar sunetele puternice ca si rezonanta (spre exemplu, dupa ce au avut o raceala puternica, copiii pot acuza dificultati in auz). Unii copii insa pot sa nu auda deloc, intrucat sistemul acestora a fost puternic afectat sau nu a functionat inca de la nastere.

Situatiile pentru aparitia problemelor de auz:
- pierderea auzului poate afecta doar o ureche sau ambele;
- pierderea auzului poate fi pentru o scurta durata de timp (temporara) sau poate fi pentru totdeauna (permanenta).

Pierderea de auz din cauze conductive: este cauzata de orice face dificil ca undele sonore sa se propage in colhee (ceara din urechi, obiecte blocate pe canalul auditiv – de aceea este si periculos sa lasati la indemana copiilor obiecte mici care si le pot introduce in ureche sau le pot chiar inghiti- infectiile / raceli ale urechilor care nu sunt tratate, lichide in spatiul de la mijlocul urechii sau lipsa aerului in spatiul acesta). Acestea toate pot afecta atat cantitatea (cat de mult), dar cateodata si calitatea (cat de bine) ajunge sunetul in urechea copilului.

Majoritatea cazurilor de pierdere acestui tip de auz se vindeca de la sine dupa o vreme. Uneori sunt necesare antibiotice sau interventia chirurgicala a doctorului pentru a inlatura obiectele aflate in interiorul urechii.

Operatiile: uneori, doctorul de specialitate poate recomanda operatia pentru a corecta problemele auditive (pentru a debloca anumite canale, pentru a introduce parti artificale sau pentru a pune tuburi in mijlocul urechii in vederea evitarii blocarii sau infectarii zonei respective)

Pierderea de auz din cauze neurosenzoriale: este cauzata de o disfunctie a urechii interne. Aceasta este permanenta.

Remedii: unor copii li se poate pot recomanda aparate auditive sau protezele auditive; acestea sunt dotate cu microfoane care fac sunetele sa fie percepute mai puternic (amplificate). Este foarte important ca aparatul auditiv sa fie potrivit urechii respective, in caz contrar ele pot cauza neplaceri in auz (sunete de fluierat, ecou). De retinut ca aparatele trebuie schimbate, pe masura ce copilul creste si se dezvolta.

Simptome:
- auzul devine din ce in ce mai redus, ceea ce duce la dificultatea copilului de a intelege si auzi (percepe) ce se intampla in jurul sau;
- tiuituri in urechi, zumzet, sunete care nu au existat pana in prezent;
- volumul sonorului din ce in ce mai ridicat (televizor, radio, cd-player etc);
- copilul acuza dureri de urechi sau chiar observati puroi ce iese din ureche. In cazul acesta, consultul la un ORL-ist este indicat de urgenta.

Sfaturi: este de preferat sa evitati expunerea copilului la zgomote puternice si totodata este bine sa va supravegheati copilul in timp ce urmareste / asculta programe la volum puternic. Jucariile zgomotoase sunt de evitat de asemenea, pentru ca pot duce la pierderea treptata a auzului.

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."

 

TheraMed

KidsLand

KidsLand

Pharma Naturalis

Pharma Naturalis

AutentificareReclama TA

Sondaj

Pe ce criteriu va bazati in alegerea gradinitei?
 

Open Arms

Open Arms After School

Evenimente

Iunie 2019 Iulie 2019
Mo Tu We Th Fr Sa Su
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30