Educatie
Rezumatul unei zile la gradinita Imprimare
Evaluare utilizator: / 0
Cel mai slabCel mai bun 

Copil la gradinitaCine n-a fost curios macar o data sa intrebe copilul cum a fost la gradinita? Deoarece raspunsurile copiilor nu sunt intotdeauna clare, va descriem mai jos o zi de gradinita a unui copil de 5-6 ani.
Dimineata
Copilul isi incepe dimineata regasindu-si colegii in clasa. Apoi, impreuna cu acestia, participa la ritualul clasei: educatoarea face planul zilei, face prezenta.

Apoi participa la o activitate colectiva care ii permite sa se afirme in fata celorlalti: isi da cu parerea la problema abordata in grupa, isi apara punctul de vedere, propune idei. Activitatile colective cu grupa sau cele manuale sunt organizate: educatoarea le citeste o poveste, poezioare sau ghicitori, ii initiaza in scriere, desen, invata un cantec, invata sa lucreze la calculator sau invata o limba straina. Copilul lucreaza singur sau cu inca cativa colegi ori cu toti colegii sai, angrenati in acea activitate.

Daca timpul le permite, grupa sau mai multe grupe pot desfasura activitati in afara salilor de curs (in curtea gradinitei, la Zoo, in plimbare la un loc de distractie pentru copii). De asemenea, cu o anumita regularitate, sunt programate vizitele celor de la Teatrul de Copiii, care, cel putin o data la 2 luni le prezinta copiilor o piesa de teatru pentru copii.
Urmeaza, de la zi la zi, activitati fizice: gimnastica, dansuri sau jocuri de grup care necesita exercitii fizice.

Dupa amiaza
Dupa ce le-a fost servita masa de pranz, urmeaza somnul de dupa amiaza (intre 13:00-15:00). Chiar daca nu dorm, copiii profita de momentele de tacere impuse de prezenta educatoarei in sala de clasa pentru a se relaxa.

Dupa ce s-au trezit, urmeaza gustarea de la ora 16:00, dupa care copiilor li se permite sa faca ce isi doresc: sa deseneze, sa se joace cu ceilalti copii sau sa se joace.

Copiii mai norocosi, ai caror parinti sau supraveghetori vin devreme sa ii ia pe micuti, se pregatesc de plecare. Copiii ramasi sub supravegherea educatoarelor lor pot avea parte fie de un program organizat (cantece, jocuri), fie pot alege singuri ce sa faca in restul de timp pe care urmeaza sa il petreaca in asteptarea parintilor.
Asa a mai trecut inca o zi de mers la gradinita, copilul indreptandu-se tot mai mult spre clasa I…

Comments
Cautare
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie comentarii.!

!joomlacomment 4.0 Copyright (C) 2009 Compojoom.com . All rights reserved."